luni, 30 august 2010

ROMANUL : frumos,inteligent, poet ,ospitalier

In titlu am enumerat cateva calitati pe care le auzim mai tot timpul rostite de conatinali nostri cand vine vorba de patriotism.

Romanii sunt inteligenti

Acesta este un alt mit care, cel putin statistic, se confirma. 97,6% dintre romanii adulti sunt alfabetizati şi participam anual la cel putin 15 concursuri internationale pe discipline, atat la seniori, cat si la juniori, cu loturi care insumeaza 90-100 de elevi. 90% dintre acestia se intorc acasa cu medalii.

Romanul este ospitalier

Acest mit nu il pot confirma pentru ca sunt un popor destul de renumit in furturi, talharii si alte rele facute de unii dintre conationali nostri prin Europa si astfel am ajuns sa fim ocoliti de turisti.Pentru ca tara noastra nu atrage foarte multi oaspeti, iar romanii prefera sa plece in strainatate in vacante, in clasamentele internationale romanii sunt devansati la capitolul "ospitalitate" de portughezi, elvetieni, idieni sau suedezi - natii considerate printre cele mai primitoare din lume.

Romanul s-a nascut poet


Este afirmatia lui Vasile Alecsandri si marcheaza aparitia unor generatii de scriitori care au construit literatura romaneasca. Directorul Centrului National al Cartii, institutie care se ocupa cu popularizarea si cu traducerile scriitorilor romani in strainatate, crede ca ar fi vorba de fudulie.

"Poate ca din fudulie sau, mai curand, din autoironie, ca o consolare pentru faptul ca suntem lipsiti, in general, de seriozitate, de acribie, de mandria lucrului bine facut, sau dintr-o profunda frustrare, ca o justificare pentru lipsa de pragmatism pe seama careia romanul tinde sa-si puna esecurile".

Romancele sunt cele mai frumoase femei din lume

Acest mit poate fi interpretat in mai multe feluri. Multi il confirma dar uni il infirma venind cu o statisca despre folosirea produselor cosmetice care arata ca romancele nu prea se ingrijesc.Acum depinde de cum interpretam frumusetea, dar eu cred ca frumusetea e in primul rand de la natura si apoi cosmetica.

luni, 9 august 2010

Stafia care se plimba cu taxiul

peisaje superbe dacia concept nou stafii sis trigoi senzational umbrre ciudate
Intamplarea despre care scriu a avut loc in cartierul Trivale din orasul Pitesti. Marea majoritate a locuitorilor din Pitesti cunosc aceasta poveste si multi dintre ei cred in ea.
Un sofer de taxi spune ca intr-o noapte la el in masina s-a urcat o mireasa care i-a cerut sa o duca repede pana acasa ca a uitat ceva.Soferul spune ca mireasa i-a cerut sa mearga la o adresa din cartierul Trivale.Ajuns acolo mireasa ia spus ca nu are bani la ea ca nu a avut unde sa ii tina in rochie dar ii lasa verigheta pana se intoarce. Dupa ce a asteptat cateva minute bune soferul s-a hotarat sa urce in bloc la adresa la care fata a cerut sa fie dusa.A sunat la usa si din apartament a iesit mama miresei care i-a spus ca fata ei s-a sinucis cu 10 ani in urma in noaptea nuntii pentru ca ginerele a fost calcat de masina.
Asta e una din variantele povestite de prieteni mei,am auzit mai multe, nu am nici o dovada dar orice povestire de genul asta are si un sambure de adevar...cred :).

duminică, 8 august 2010

Vidraru aeroport subteran

vidraru mit se sparge aeroport subteran armata bomba t.
Acest mit as putea spune ca a luat viata in zilele noastre si desi pare o aberatie daca analizezi cuvintele "aeroport subteran" .Se poate insa sa fie si un sambure de adevar tinand cont de cifrele din schema de amenajare a centralei Vidraru:un baraj din beton în dublu arc, o galerie de aducţiune continuată printr-un castel de echilibru şi un puţ forţat, o centrală subterană şi o galerie de fugă. În cei cinci ani şi jumătate în care s-a scris istoria zidirii acestei cetăţi de lumină, s-au realizat volume de lucrări impresionante: s-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.768.000 metri cubi de rocă, din care aproximativ 1 milion metri cubi în subteran, s-au turnat 930.000 metri cubi de beton, din care 400.000 metri cubi în subteran şi s-au montat 6.300 tone de echipamente electromecanice.
Despre acest baraj mai sunt si alte mituri, si multe dintre ele au izvorat si din cauza faptului ca pana acum cativa ani barajul era pazit de armata.Uni spun ca in muntii de langa baraj ar fi T.N.T in caz ca se sparge sa protejeze orasele prin care trece Aregesul.
Oricum eu de cate ori merg la baraju Vidraru simt ca acolo e ascuns ceva, e o atmosfera ciudata.vidraur legende mituri omu de fier aeroport subteran referat

vineri, 6 august 2010

Muresul si Oltul

jocuri free muzica free gratis muresul si oltul
Se spune ca erau odata doi crai ,Muresul si Oltul, acestia ajunsi la varsta maturitati s-au hotarat sa plece impreuna sa isi caute tatal pe care mama lor il plangea zi de zi. Dar nici nu au iesit bine pe poarta castelului din varful unui munte din Carpati , ca au inceput sa se certe,atunci Muresul a apucat spre miazanoapte iar Oltul spre miazazi.
Pe o vale, Muresul s-a intors spre miazazi,dar nu l-a mai gasit pe Olt.S-a ratacit si-a luat-o spre apus,prin campii asa de frumoase,incat si-a uitat fratele geaman.
Mama lor afland ca cei doi s-au despartit a rugat pe Dumnezeu sa faca ceva ca acestia sa nu piara niciodata, Dumnezeu a ascultat ruga si pe data a transformat pe cei doi in rauri.

Baba Dochia

sizzling licenta free jocuri ca la aparate download baba dochia
Se spune ca Baba Dochia a plecat impreuna cu oile sale pe munte convinsa ca iarna a trecut.Urcand pe munte Baba Dochia s-a incalzit si a inceput sa isi scoata rand pe rand cele 12 cojoace,pana a ramas fara niciunul.Dar vremea s-a schimbat si pe cat de frumos fusese la inceputul zilei pe atat de urat se facuse acum.Incepuse sa ninga si sa inghete totul in jur.Dochia a inghetat impreuna cu oile sale, transformandu-se, conform legendei, in stana de piatra. Rocile se pot observa si astazi pe muntele Ceahlau si sunt o marturie vie a acestui mit romanesc.

joi, 5 august 2010

Dracula

 dracula vlad tepes
Dracula este fara indoiala unul dintre cele mai cunoscute mituri din romania. Acest mit a aparut datorita scriitorului irlandez Bram Stoker care a pus intr-o lumina nefavorabila pe marele domnitor Vlad Tepes.
Legatura care se face intre personajul din romanul lui Bram Stoker si domnitorul Vlad Tepes-Dracula este sugerata chiar de catre autor, care consemneaza: ”… a fost intr-adevar acel voievod Dracula care si-a dobandit numele impotrivindu-se turcilor peste marele fluviu chiar de la frontiera cu Turcia”.
Prin acest scriitor Romania a ajuns cunoscuta, foarte multi turisti venind in tara pentru aceasta legenda conform careia lui Dracula ii placea sa organizeze cate un banchet si sa cineze in timp ce privea oamenii murind. Forma sa de executie preferata era trasul in teapa. Forma aceasta de executie era suficient de lenta astfel incat sa lase posibilitatea victimelor sa isi curme singure zilele. Ii placea sa traga in teapa mai multi oameni o data, aranjand tarusii in diverse moduri ciudate. Nimic nu era prea brutal pentru Dracula - ii placea sa vada oamenii jupuiti, fierti de vii, etc. Se mandrea cu faptul ca pedepsele aplicate de el erau date in functie de crima savarsita.