Mituri din zilele noastre


Superstitii, mituri si legende



Superstitii de Craciun:
- Copilul nascut in ziua de Craciun va fi norocos toata viata
- Cei care mor in ziua de Craciun se duc in Rai
- In Ajunul Craciunului, gospodarii isi strang din sat tot ce au dat imprumut, ca sa-i gaseasca Sarbatorile cu toate in gospodarie.
- Traditia spune ca de Craciun se deschide cerul si este vazut, de catre cei buni, Dumnezeu stand cu sfintii si ingerii la masa.
- In aceasta zi, se spune ca boii vorbesc intre ei, dar celor care ii asculta li se tulbura mintile.
- Lumanarile aprinse in seara de Craciun trebuie lasate sa arda pana se sting singure
- Daca rastorni cutia cu chibrituri, daca versi vin pe masa, daca iti tiuie urechea, daca dai de pomana sau daca atingi cocoasa unui cocosat vei avea noroc tot anul.
-Cu niciun chip nu canta colinde in alta perioada a anului, decat de Craciun! In caz contrar atragi spiritele rele.
-Dacă nu dăruieşti nimic în Ajunul Crăciunului te va părăsi prosperitatea.
- La masa de Crăciun trebuie să participe un număr par de invitaţi, un  număr impar aduce ghinion.
-Prima persoană care intră în casă în seara de Ajun trebuie să fie un bărbat, dacă pragul e trecut de o femeie ghinionul se va abate asupra casei.

Superstitii de Revelion:
-In noaptea de Revelion, cine poarta ceva rosu va avea noroc tot anul.
-Buzunarele trebuie sa fie pline cu bani in acea noapte, ca sa ai parte de un an bogat.
-Indragostitii care se saruta sub vasc la miezul noptii vor avea parte de o relatie frumoasa si de lunga durata.
-Se spune ca la petrecerea de Revelion trebuie sa fie cat mai mult zgomot, ca sa alunge spiritele rele.(o sa le spun si vecinilor mei despre asta)
-In noaptea de Revelion, trebuie sa le spui celor dragi ce te-a deranjat la ei de-a lungul anului, iar ei nu au voie sa se supere.
-In prima zi din an, nu se arunca nimic din casa, pentru ca norocul sa nu paraseasca casa odata cu obiectul aruncat.
-Cine agata in perete calendarul noului an inainte de miezul noptii va avea ghinion tot anul.
-Dupa miezul noptii, se sparge ceva si cu cat obiectul se sparge in mai multe bucati, cu atat e mai bine pentru ca se sparge necazul.
-Cine este sorcovit in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul.
BEREA

In prezent circula mai multe zvonuri despre bere:
-berea ingrasa
-daca bei bere cu scrum de tigara te imbeti repede
-berea bauta cu paiul sau cu lingurita te imbata foarte repede
-berea contine mult fier (acest mit pot sa il infirm, fierul din 3 beri il regasim intr-un singur galbenus de ou)



Mancatul noaptea ingrasa

Majoritatea covarsitoare a oamenilor se conduc dupa acest dicton, considerand ca a manca inainte de culcare face ca kilogramele sa se aseze unul dupa altul, deoarece caloriile raman neutilizate.

Cercetarile arata insa ca a manca tarziu nu afecteaza greutatea decat daca numarul caloriilor inmagazinate pe timpul zilei depaseste deja necesarul. O calorie e tot o calorie si nu conteaza asa mult cand ajunge in organism. Ce conteaza este numarul total al caloriilor.

Cu alte cuvinte, o masa luata la 17.00 sau la 22.00 are acelasi efect asupra organismului. E drept ca ai beneficia mai mult de pe urma celei luate la 17.00, pentru ca ti-ar aduce un plus de energie, cat inca mai ai nevoie de ea.


Vitamina C te ajuta sa nu racesti

Marea majoritate este convinsa ca nu exista vitamina mai buna pentru sanatate decat aceasta. Este legata de protectia celulelor si usor de absorbit de sange. In plus, toti o considera luptatorul suprem cu infectiile.

Studiile anterioare au aratat ca suplimentele reduc riscul infectiilor in cazul celor care au deja o deficienta de Vitamina C sau in cazul celor care au parte de o activitate fizica extrem de intensa, care scade imunitatea (cum ar fi, de exemplu, atletii sau personalul militar).

In cazul celorlalti, insa, suplimentele de Vitamina C de 200 de miligrame pe zi reduc simptomele gripei sau racelii doar in urmatoarele 8 ore si s-a dovedit ca nu le pot preintampina.



COLA


- Daca puneti o friptura (o bucata de carne) intr-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.
- Ca sa curatati o toaleta turnati in scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati "cunoscutul gust" sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat in mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al Coca-Colei face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
- Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si inmuiata in Coca-Cola.
- Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati peste acestea o Coca-Cola.
- Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o carpa inmuiata cu Coca-Cola pentru cateva minute. Petele de rugina, in general, se inlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o carpa inmuiata cu Coca-Cola.
- Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola in masina de spalat impreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mana, varsati Coca-Cola peste pata impreuna cu detergentul si apoi frecati in mod ciclic. De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.
- Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui in timp de patru zile



MULTE DINTRE MITURILE DE MAI SUS AU FOST DISTRUSE ,DAR UNELE SE CONFIRMA. 


JOCURILE DE NOROC



Mit: Jocul de noroc este o modalitate de a face bani.
Realitatea: Jocul de noroc este mai degraba o modalitate de a pierde bani. Daca joci un joc de noroc considera-l ca pe o forma de distractie pentru care trebuie sa platesti, la fel ca pentru un film sau pentru o masa cu pritenii.
Mit: Trebuie sa joci zilnic pentru a fi un jucator problema.
Realitatea: Un jucator problema poate juca mai des sau mai rar. Daca jocul de noroc cauzeaza dificultati psihologice, financiare, emotionale, de cuplu, legale sau de alta natura pentru cel care joaca sau pentru altii, atunci acea persoana are o problema de joc de noroc.
Mit: Jucatorii problema joaca cu orice ocazie, orice fel de joc de noroc.
Realitatea: Cei mai multi jucatori compulsivi isi au un anume joc favorit care le cauzeaza probleme. Unii dintre ei se mai angajeaza si in alte forme de joc, secundare, dar de obicei acestea nu sunt problematice.
Mit: Jocul de noroc problematic nu este o problema reala daca jucatorul si-l poate permite.
Realitatea: Problemele cauzate de jocul excesiv nu sunt numai financiare. Daca jocul unei persoane interfereaza cu capacitatea sa de a actiona in acord cu valorile sale, atunci exista deja o problema. De exemplu, prea mult timp petrecut la jocurile de noroc inseamna mai putin timp petrecut cu familia, prietenii si altii. Aceasta poate conduce la ruperea relatiei si pierderea unor legaturi de prietenie importante.
Mit: Jucatorii problema sunt oameni iresponsabili.
Realitatea: Multi jucatori problema detin sau au detinut pozitii de mare responsabilitate in comunitate. Mai mult, chiar si persoane cu un lung istoric de comportament responsabil sunt vulnerabile la a dezvolta o problema de joc de noroc patologic. Atunci cand o persoana se afla in curs de a avea un episod de joc problema, aceasta persoana nu este in stare sa-si controleze jocul si, in aceasta stare, actiunile sale dau impresia unui comportament iresponsabil.
Mit: Copiii nu sunt afectati de jocul problema.
Realitatea: Cercetarile arata ca o proportie de 10-20% dintre tinerii americani si canadieni au experimentat situatii problematice legate de jocul de noroc si ca intre 1% si 6% dintre acesti indivizi pot satisface criteriile diagnostice pentru jocul de noroc patologic. Mai mult, s-a observat ca copiii jucatorilor problema sunt supusi unui risc mai mare de a dezvolta probleme de sanatate ca alcoolism, joc patologic, tulburari alimentare, depresie si suicid.
Mit: Partenerii jucatorilor problema sunt adesea cei care-i fac pe acestia sa joace.
Realitatea: Jucatorii de noroc problema dobandesc o mare maiestrie in a-si justifica si rationaliza jocul. Blamarea celorlalti constituie o modalitate favorita de a evita asumarea responsabilitatii pentru propriile actiuni ca si luarea de masuri pentru remedierea situatiei.
Mit: Problemele financiare sunt motivul principal al ruperii relatiilor de cuplu ale jucatorilor problema.
Realitatea: Este adevarat faptul ca problemele financiare joaca un rol important in ruperea relatiilor, totusi multi parteneri ai jucatorilor problema spun ca minciunile si lipsa de incredere constituie cauza principala.
Mit: Parintii jucatorilor problema trebuie blamati pentru jocul copiilor lor.
Realitatea: Multi parinti de jucatori problema se simt raniti si vinovati de comportamentul de joc al copiilor, dar ei nu sunt in realitate responsabili pentru asta.
Mit: Daca un jucator problema acumuleaza datorii, cel mai important lucru care trebuie facut este ca el sa fie ajutat sa-si rezolve problema financiara cat mai curand.
Realitatea: Solutiile de reparare rapida sunt adesea atractive si par justificate la prima vedere, totusi "stergerea" datoriilor constituie un puternic factor agravant pentru ca il incurajeaza pe jucator sa continue jocul acumuland datorii.
Mit: Jocul problema este usor de recunoscut.
Realitatea: Jocul de noroc problema a fost denumit "dependenta ascunsa". El este foarte usor de disimulat atata timp cat el are putine simptome aparente, spre deosebire de abuzul de alcool si droguri. Multi jucatori problema neaga si chiar ignora faptul ca au o problema de joc de noroc. Psihologii spun ca ei dezvolta fenomenul de negare a realitatii.

(Sursa:Remediu.info)












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu